Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tervetuloa FeCierta-kennelin sivuille!

Hei!

Lyhyesti jotakin minusta. Olen Mirella, tavallinen 3-lapsisen perheen äiti ja asumme Pielavedellä, metsän keskellä omakotitalossa. Meillä harrastetaan sienestystä, tokoa ja näyttelyitä, toki aikakausittain vaihdellen ja nyt vähenevin määrin enää metsästystä.
Olen melko uusi kasvattaja, sillä päivänvalon on nähnyt 1 suomenajokoirapentue ja 2015 ensimmäinen espanjanvesikoirapentue. Kävin kasvattajan peruskurssin Kuopiossa vuonna 2011 ja kasvattajasitoumus on samaiselta vuodelta. Kennelnimi FeCierta myönnettiin 22.10.2012. Olen jäsenenä kennelliitossa, vesikoirat ry:ssä ja paikallisessa kennelkerhossa. Kennelkerhossamme kuuluin hallitukseen 2015-2017 välillä toimiennäyttelytoimikunnassa ja kerhon tiedottajana/ylläpitäjänä kotisivuilla ja fb-ryhmässä.

Koirat varttuvat kotona keskellä lapsiperheen arkea. Pennut saavat osakseen muokkausta ;) ja nukkuvat päiväuniaan normaalin arjen pyöriessä ympärillä. Kun pentulaatikosta vapaudutaan, ovat pennut viettäneet päiviään koko talon tiloissa ja vapaasti ulkona kanssamme. Nukkuneet sohvien alla ja leikkien eri huoneissa. Pennut tottuvat meillä kissaan, ääniin, käsittelyyn, autoiluun, luontoon, pääsevät metsän ja veden äärelle ja näkevät/kokevat muita ihmisiä. Jalostustoimikunta määrittelee tiettyjä tavoitteita kasvatukselle ja tavoittelen kasvatuksessa hyvää luonnetta ja rodunomaisuutta. Koirista tavoittelen tulevan monipuolisia harrastuskavereita ja hyväluonteisia perheenjäseniä.

Minä arvostan koiran kouluttamisessa positiivisen palkkauksen (operantti ehdollistuminen) oppeja. Kun sain oman koirani Hertan, pääsin Vihmerän pentukurssille Joensuussa ja se avasi maailman aivan upeille keinoille toimia koiran kanssa. Miksi tuottaa koiralle turhaa kipua, riuhtomista tai pelkoa, kun voi opettaa ja kouluttaa asioita koirille helpomminkin. Toivon luonnollisesti, että pentujeni saajat hakeutuvat vastaaville kursseille saadakseen pennun kanssa parhaan mahdollisen yhteisen alun jo heti. Haluan olla tukena ja mukana matkalla eri tavoin. Kirjallisuudesta olen lukenut lähinnä Salme Mujusen ja Tommy Wirenin kirjoja.

Pennun sosiaalistaminen on hyvin tärkeää ja myös siihen hyvät koulutusmenetelmät antavat tukensa. Pennun tulee nähdä maailmaa turvallisen perheen/omistajan mukana ja sille on suotava monenlaisia asioita, joiden kanssa tuttavuutta tehdään: mm. ääniä, liikettä, eri-ikäisiä ihmisiä, apuvälineitä, kulkuneuvoja, toisia koiria ja muita eläimiä. Omistaja on se, joka määrittelee nämä rajat, myös siinä ettei pentu joudu sosiaalistumiskaudella vastakkain aggressiivisten koirien kanssa.

Koiran harrastukset. On kiva, että perheet harrastavat, mutta mitä koira pääsee perheiden kanssa harrastamaan, on koiran kannalta oleellista. Sohvaperunaksi pelkästään espanjanvesikoirasta ei ole, vaikka varmasti sitäkin roolia osaa toimittaa -välillä. Eri koirat vaativat eri verran toimintaa ja ovat persoonia, mutta jokainen tarvitsee tekemistä itselleen sopivan verran. Jokainen koira ja perhe löytää eri harrastuksia, joka sopii juuri heille. Agility, toko, mejä, vepe, tanssi, vesilinnut, sienestys, kaverikoira, dobo, näyttelyt.... lista voi olla vaikka kuinka pitkä, ja onkin hyvä ottaa selvää oman lähialueen tarjonnasta ja mennä mukaan kokeilemaan. Tiedä vaikka koirasi myötä innostut sellaisesta, mitä et koskaan tullut ajatelleeksi.

Arvostan, että koirasta pidetään hyvää huolta, kun se omaksi ostetaan. Terveydenhoito, joka voi olla ajoittain kallista, on tärkeää. Madotukset, rokotukset ja oman koiran hyvä huolto kotona ovat a ja o. Laadukas ruoka antaa hyvän pohjan koiran kasvulle, eikä halvimmat markettiruuat tätä suo. Espanjanvesikoiran paikka on sisällä, kotona omien ihmisten - oman perheen kanssa!

Pyrin löytämään pennuille sopivat hyvät kodit. Tueksi kaikkeen testautan pennut 7 viikon iässä ammattilaisella. Pentutestaus antaa viitteitä kunkin pennun luonteista ja luontaisesta toiminnasta sekä tarpeista. Pentutesti antaa siis perheille ja minulle tietoa, mitä ottaa huomioon yhteiselämässä ja koulutuksessa ja kuinka toimia niiden kanssa.

Pentuja ja emoa pitää tulla katsomaan meille! En myy pentuja puhelinsoiton, sähköpostin tai ulkonäkökyselyjen perusteella. Perheiden kanssa keskustelen ja kerron lisää miten tuen ja osallistun pentujen kasvatukseen ja arkeen. Etsin vastuuntuntoisia koteja ja ihmisiä, jotka haluavat olla tekemisissä myös jatkossa kanssamme.

Toimin kennelliiton ja rotuyhdistyksen ohjeiden ja sopimusten mukaan. Ota myös näistä selvää jo etukäteen.
Mikäli ajatuksemme kohtaavat todellisesti, niin tervetuloa tutustumaan meille!
- Mirella -